úterý 2. srpna 2016

Kubánský snídaně nenahradíš

Každý den jsme bydleli v Casa Particular (domeček v osobním vlastnictví místního člověka). Ty se nám dostávaly do cesty tak nějak automaticky, protože řidič, popř. někdo na ulici vždycky věděl o kámíkovi, kterej měl volnej pokoj v Casa Particular.

Hlavní zážitek v casas particulares byly ty snídaně. Vždycky vajíčka, k tomu většinou nějakej jejich "pan" (chleba) v podobě veky, řádný fláky šunky a sýra a hlavně... hlavně.... talíř s ovocem!!!


Kubánská snídaně :)


A právě talíř s ovocem z toho vždycky udělal svěží a královskou hostinu. Vždycky obsahoval to samé, a sice ovoce, který na Kubě roste volně podél cest a autobusovejch nádraží - mango, ananas, papája, popř. banán. Takový osvěžení po ránu za na terásce  je k nezaplacení, zvlášť s tím horkým vzduchem, v němž jako by permanentně stála voda, jakej byl vlhkej.

A další hlavní snídaňová, ale i svačinová vychytávka je mraženej mangovej džus. Ale ne džus z krabice, ale čerstvě vymačkanej z manga ještě s dužinou, hustej jako nic na světě! A po tom bych se utloukl a jakoukoliv denní dobu!!!


Čerstvej mangovej džus v pozadí s ryze lokálním barem.


4 komentáře:

  1. no na mangovej dzus nic nema, mozna jeste tak dzus z guayaby :)

    OdpovědětVymazat
  2. OK fresita mia! To se objeví v některým z dalších postů!

    OdpovědětVymazat
  3. Při konzumaci těch dobrot tím krásným příborem si Jája jistě vybavila slastnou dobu dětství v Klírové

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, a to si piš, že jsem si při tom příboru taky zavzpomínal. V čimicích ten příbor máme ještě dneska, je fakt nejlepší!

    OdpovědětVymazat