čtvrtek 31. října 2013

Divadlo v Rytířské: Mydlibaba

Luba Skořepová je prostě fantastická!

Hra jménem Mydlibaba má tři dějství se třemi různými postavami, z nichž každou ztvárňuje Luba Skořepová. Já jí na jevišti prostě zbožňuju!


Luba Skořepová jako Mydlibaba - fotka v divadelní kavárně v Rytířské



V prvním dějství vystupuje postava, podle níž se celá hra jmenuje. Františka - posedlá čistotou sedí v base za to, že z lidského tuku vytvářela mýdlo. A velice si to užívá, především to, že už nadoživotí nebude mít žádný starosti. Paní Skořepová to podává svým nezaměnitelným stylem, kterejžto je nedostižnej.

Druhému příběhu dominuje Kateřina. Dáma, jež se ve starším věku nechala unést sladkými slovy zralýho šestašedesátníka, kterejžto bažil po jmění a ze všeho nakonec nechal milou kateřinu místo svatby čekat v kostele samotinkou.

Ve třetím příběhu je hlavní postavou čerstvá (doslova a ve všech významech) vdova, která retrospektivně rozebírá, proč je i po smrti svého muže relativně šťastná. Hlavním trnem v oku jí, jakožto trafikářce, byla lékarnice, kterou se mužíček nechal zlákat.

Ve všech třech příbězích emoce tryskají proudem a Luba hází v sál všelijaké emoční zvuky, který to celý krásně dozvučujou.

Po několika minutovém potlesku se fenomenální paní Herečka postaví na podium a poví nám o tom, že kdyby jí to pořád někdo nepřipomínal, ani neví, že je jí 90 let. Přidá několik legrácek na téma úřad, u něhož se za úplatek dá odepsat 5-15 let z občanky :), pro zájemce lze léta také přidat. Chovám k ní nehynoucí obdiv!

1 komentář: