pondělí 25. ledna 2016

Toronto - Nový bazénky a půjčený kolo

Ou helou :)

Práci pořád nemám a fixní pokoj taky ne... Ale to nevadí, protože o to větší je to svobodička a parádička!

Včera vykouklo sluníčko na modrý obloze, a to torontský přístav na Queens Quay dostal teprve barvičky! Prvních pár set metrů jezera je při stálých -6°C zamrzlých, ale popraskaně. Vytváří to na ledu krásný mapy. S tím mě napadne, že by se takhle mohla inspirovat hranice mezi jednotlivými provinciemi Kanady. Oblé a zakroucené mají být hranice, ne tolik standardardizované a pravoúhlé.

Přístav, když je mu trochu zima.


A jak bylo krásně, vydal jsem se navštívit bazén Regent Park ve východním Torontu. Byla to celkem solidní hodinová procházka, ale krásně rozzářená. Cestou jdu kolem několika parků a všude se prohání stovky veverek, ty by se tu vážně daly studovat :)).

Zatím jediná dokumentace veveričky, kterou mám :)

Bazének v regent parku je nový a solidní - 25m. V tom už se celkem dá něco naplavat, i když to pořád není 50ka. Trochu si plavání protáhnu a nakonec je z toho 1600m, protažený záda jako v nebi.

Nová bazénová příležitost - Regent Park.

Když zas vylezu ven, narazím na stojan, v němž se dá automatizovaně zapůjčit kolo. Projedete kartou, ono vás to nechá potvrdit podmínky a za $8 vám to zařídí předplatné na jeden den. V rámci předplatného si takhle můžete půjčit kolo na jednom konci města, a do 30ti minut ho vrátit na druhé straně města. Takhle to pak můžete dělat po celých zbylých 24 hodin. Que convenience! 

(tady ještě hodlám dodat obrázek)

A tak jsem si to z bazénu odbajkoval domů a navečer na druhý konec Toronta kvůli prohlídce bytů. Výsledkem byly lehký omrzliny na nohách :)))

Prohlídky bytů byly vtipné - jeden ošoupaný, sdílen s cca 60ti letou paní která navíc chtěla všechno v hotovosti a bez papírů. Tak to určitě. Další byl docela prostorný, v podobně ošoupaným bytě, sdíleným s mladým chlápek původem z Pákistánu, kterýmu jsem rozuměl tak tak. Moc toho ale nenamluvil, ale řekl mi, že jeho nádobí můžu normálně používat, ale nesmím na pánvích smažit nic z vepřovýho masa... a žít bez slaniny? To těžko :). Oba tyhle pokoje byly na severovýchodním okraji centra a oba se pohybovaly lehce pod $1000. Inu, právě levno tu teda není :)).

V pokojíčkách se moc fotit nedalo, ale to buďte rádi.

Tak zase brzy napočtenou :)

2 komentáře:

  1. Správně! Bojuj za slaninu :-) Co by to bylo za snídaně?!

    OdpovědětVymazat
  2. Svůj ranní čas ještě správně neridim, takže se odbyvam mlikem a maple musli... ani tak to není zlý! ;-)

    OdpovědětVymazat