čtvrtek 31. března 2016

Niagarské vodopády

První vytáhnutí pat z Toronta s Jájou byl výlet na Niagarské vodopády. Za deště jsme v Torontu nasedli do busu Greyhound, vytuhli a za hodinku a půl vylezli kdesi na autobusovém nádraží Niagara Falls. To bylo ještě slušných 30minut chůze od samotných vodopádů.

Ty krásné vodopády se nacházejí přesně v centru města Niagara Falls. Jeho hlavní ulice vypadá jak v malým Las Vegas, spousta strašidelných domů pro děti, blikajících neónů a vyřvávající hudby jak na matějský pouti. Tím si turista holt musí projít.

Fujtajblový zábavní centrum v Niagara falls.


Vodopády se dělí na dvě části: Plochou Americkou stranu a podkovovitou Kanadskou stranu. Oba jsou působivý a krásný, ale ta Kanadská je o dost víc dramatická. Samotná řeka Niagara má příjemnou nazelenalou barvu, a to vodopádu sluší víc než hnědá, jak tomu bylo na Iguazú falls v Argentině. Voda padá s neskutečným hlukem a rychlostí a uprostřed podkovy vytváří běloskoucí mrak páry, který nepřestává stoupat. Poskytuje to pohled na kterej s Jájou notnou dobu mlčky zíráme a ani to nepotřebujem nijak komentovat. Bohužel bylo zataženo, takže fotky nejsou úplně vypovídající.



.



Ze všech stran vodopádů stojí hotely a jiné věžáky, což tomu na romantice teda nepřidá. Ale takoví jsou asi severoameričani - business především.




Kousek nad vodopádem stojí jakási anticky se tvářící budova. To do kanadského kontextu sice nezapadá, ale sluší jí to. Když přijdeme blíž, zjistíme, že to je bývalá vodní elektrárna. A to byl dobrej nápad, obklopit vodní elektrárnu něčím takovým hezkým!

Tady je trošku vidět... elektrárna...


Tak si ještě chvíli zavzdycháme nad famózností vodopádový podkovy, pak si dáme nejlepší burger na světě a nalodíme se na bus zpátky. Dobrý to bylo!

Žádné komentáře:

Okomentovat