pátek 7. dubna 2017

Práce u Architechu, aneb středního kanadskýho software house

Architech, coby můj druhý zaměstnavatel v Kanadě, je středně velká firma (asi tak 80 llidí), po většinou vývojáři, grafici a projekťáci.

Fascinující na ní pro mě byl hlavně jejich kancl. tren se nacházel v Bond street nedaleko od Dundas square, což je v samotným srdci centra a tak 20 minut procházka ode mě z domu na waterfrontu. Ta budova je ale jedna z těch krásnejch starejch, vikrotiánskejch. Takže si tam tak stojí, hned naproti Katedrále svatýho Michala. Architech je tam ve čtvrtém a pátém patře a nahoru se dá buďto stylovým starým výtahem nebo po romaticky vrzajících dřevěných schodech.

Budova hnedka vedle Architechu.

Interiér v Architechu

V interiŕu jsou ponechány cihličky a prastarý dřevěný trámy a strop. Do toho nábytek ze světlého dřeva a zvlášť když tam zasvicuje  z rána slunko a nikdo tam není, má to super atmosféru.

Nejvíc ze všeho ale miluju ty vrzací schody.



K dispozici jsou vždycky mísy s ovocem a mňamkózníma proteinovejma súšama jménem cliff. Velká závislost. V pátek se vždycky ledničky naplní pivínkem a Architech se pěkně rozjede. Když nás to jednoho pátečního večera v kanclu přestane bavit, přesnueme se do Imperial Pub, kterej je hned za rohem a má takový prima ozevlený koberce a sedačky. To se to kamárádí!

Někdy na podzim jsme také měli Architech double double days, čili čtvrtek a pátek, kdy jsme se ze všech projektů sešli v kanceláři v Bond street a pracovali jsme zjišťování nového potenciálního businessu pro Architech. To byla velká zábava, Měl jsem v týmu jednoho super týpka jménem Jesse a dostali jsme za úkol zjistit, s čím se nevíc potýkají restauranty a jak by se dalo omezit jejich plýtvání s jídlem. A tak jsme se vydali na výzvědy do okolí. Vyslechli si kolem deseti restauračních manažerů. Nikdo z nich nevyhazoval přebytky. "Hospody mají marží 6 procent a každej kus vyhozného jídla by šel na vrub marže, takže jedem na optimální množství", osvětlil nám jeden z nich. A tak jsme se zkusili vyptat v supermarketech, Tam už situace byla jiná, vyhazovalo se skoro 20procent produkce. Na základě toho jsme společně postavili business plán a odprezenbtovali ho vyšším šéfíkům. Byla to děsná bžunda!!

Katedrála sv. Michala hned vedle kanclu.

Pak ale nastal listopad a Architech mě nechal jít. Skončil jim projekt na tom ministerstvu a neměli žádnou jinou práci pro business analytika.






2 komentáře:

  1. Tome, konec zní skoro na ukápnutí slzy, ještě že my čtenáři víme...:)
    M*

    OdpovědětVymazat
  2. :) je fakt, že se teď publikujou články s pár měsíčním zpožděním, už brzy ale bude dohnáno! Díky za čtení :)

    OdpovědětVymazat