neděle 28. února 2016

Krásný Toronto a snad brighter future

Čas mi tady mezi jezery začal neskutečně letět, pohovory, shořelej disk, odešlá nabíječka na telefon oujé!

Poladil jsem životopis s lidma z Employment centra a vzniklo z něj něco úplně jinýho, než co intenetový zdroje označovaly jako Canadian Resumé. Dozvěděl jsem se, že v nabíracích procesech jsou zakomponovaný automatizovaný systémy na hledání klíčových slov v životopisech. A pokud tam ty slova nejsou, tak cvčko neprojde ani prvním krokem. Takhle teda skončila naprostá většina těch, co jsem posílal ještě z Prahy. Od té doby, co mám Canadian resumé a edituju ho podle každý pozice, se mi už pár firem ozvalo.

Zatím jsem si vyzkoušel tři pohovory. Dva do consultingu (procesního a IT) a jeden na business analýzu do banky. Všechny šly docela dobře, přišlo mi. Na jednom mi ale slušně zatopili s behaviorálními otázkami typu "Já jsem zákazník, co si jako dodavatele grafickýho designu vybral firmu, se kterou máme ty nejhorší zkušenosti. Vybral si ji proto, že v ní pracuje jeho sestra. Jak bys ho přesvědčil, aby to přehodnotil?" Tak to jsem se věru docela zapotil. Mají se ozvat někdy příští týden, tak si držím palce.


Jinak si tak nějak nepravidelně plavu, běhám a už jen občas navštívím nějakou tu kavárnu :). Co ovšem nezanedbávám je poznávání nových lidí a  poznávací procházky po městě. Tak se mi naskytlo několik žůžových momentů. Víc řeknou obrázky.



Západy slunce u jezera, to prostě žeru!


Toronto má dvě sluníčka, postupně hledám místo, kde budou aspoň tři :)
A takhle to vypadá, když tu trochu napadne sníh :)
Hodně času teď věnuju poznávání lidí, a tak se dostávám i na zajímavý místa, události a témata. Jedna taková událost byl festival ledového sochařství přiléhající ke známé ulici Bloor. Jak krásný ty sochy z ledu byly! Nic tak skvostnýho jsem ještě neviděl! Zaujalo mě hodně věcí - medvěd, Eifellovka, řetěz (viz obrázek níže)... ale hlavně taky vyřezanej svět uprostřed s Grónskem. To je zase znamení, že bych se tam měl jet podívat!


Ukázka z ledového festivalu - řetěz.
Eifellovka, skoro v životní velikosti.





Grónsko uprostřed!

1 komentář: