sobota 11. října 2014

Podzimní procházka - okruh kolem Všenor

V rámci zklidnění výletů před Argentinou jsme se vydali do okolí Prahy. Konkrétně do Všenor. Všehovšudy 15min vláčkem ze Smícháče.

Byl to začátek října a všude po Praze i okolo se válela solidní mlha. Vystoupivše ve Všenorech jsme si povyběhli do místního kopečka a mlha zůstala dole. Naskytl se nám tak horní pohled na inverzi, kterej na mě vždycky působí, jak kdyby ta oblast pode mnou byla náhle zatopená mořem.

Čáááaaáááuuu, mráčky dole.


Ťapali jsme dál vstříc žlutým a červeným lesům. Podzim tak zbožňuju! Trasa vedla místními hvozdy a dosti z kopce do kopce. To aspoň rozproudí krev.

Co bylo naprosto k nepospání byly jednak ty barvičky (zvlášť to, jak ladí červené listí se žlutým, zeleným a modrou oblohou) a jednak fantaskní podzimní vůně, kterou vydávají žloutnoucí listy, když se do nich opírá sluníčko.

Zvláštní a krásnou atmosféru mají huštější části listnatého lesa, když do nich zavane vítr. Začnou se z nich v tu chvíli snášet listy svým padajícím způsobem a vypadá to, jako by sněžilo takovýma těma velkýma vločkama, které letí k zemi jen tak houpavě.


Aj lajk podzim.


Takže - když je říjen, měj nastavený anténky na modrou oblohu. Jakmile se objeví, nahlaš v práci urgentní dovolenou a vyraž očuchávat žloutnoucí stromoví.



2 komentáře:

  1. Jsi šťastnej člověk, umíš si krásně vychutnávat přírodu a to se mi líbí. Z těch tvých zážitků vím, že ti nevadí zamlženo, někdy i deštivo, že to má pro tebe taky svůj půvab. Taky se strašně ráda kochám.

    OdpovědětVymazat