pátek 17. října 2014

Divoké historky v Aeru

Jedu si tak do práce, s přestupem na Malostranský. Z plakátu a mě kouká ušmudlaná nevěsta s podlitýma očima. Plakát hlásá, že jde do kin film Divoké historky s podtitulem "Nervy můžou rupnout každému..." Docela mě to zaujalo, tak jsem zahledal na ČSFD a dočetl se, že jde o Španělsko-Argentinský snímek. A to teda vzhledem k mojí Argentině za 3 týdny od teď byla nutnost!



Ten plakát si mě dostal. Zdroj: radio1.cz


Film to byl pětihvězdičkovej. Šestero příběhů z nichž každej popisuje průběh a důsledky výbuchu vzteku. Některé z příběhů:

  • Chlápek typu kravaťák jede v audině a starý auto před ním ho schválně brzdí. Když se pak audině podaří herku předjet, pěkně jejího řidiče zasype nadávkami. Ujede dalších pár kilometrů a píchne. Starý auto ho dojede a z něj vystoupí docela říznej chlapík. A pak se dějou věci.
  • Chlápek jede na první narozeniny svojí dcery. Cestou kupuje dort a odtáhnou mu auto. To se pak opakuje několikrát... A tak pak jednou v afektu při placení pokuty popadne hasičák...
  • Nevěsta na svatbě zjistí, že je tam přítomá dáma, se kterou její nastávající spal. On jí to přizná. A dějou se věci...
  • ...

Začátek... Zdroj: idnes.cz

A pokračování... Zdroj: lidovky.cz
Filmem jsou prodchnuté momenty k popukání ale i momenty depresíčkový až k zastavení dechu. Docela chytáza srdce. A celý je to osazený hudbou, která hejbá i s publikem v kině.

Jako lehkou ukázku bych tu popsal jeden záběr, kterej mě královsky pobavil. Pozor, pro ty, co to chtějí ještě vidět, následujících pár řádků může prokecnout pointu jednoho z těch příběhů.

Dva chlápci se řežou uvnitř/vně auta nahnutého nad hladinou potůčku. Jeden z nich je zaklíněn v autě, druhý je pochroumaný a motá se vně. Vztek došel už do takového stadia, že jeden z nich utrhne kus své košile, narve ho do nádrže a zapálí. V tu chvíli má dojem, že se mu podaří se od auta rychle vzdálit. V tom momentě ho ale druhý nějak chytne za nohu a přitáhne zpátky do auta. Asi tak ve třech sekundách je vidět, jak ještě hošan zasouvaný k druhému nazdařbůh foukne směrem k hořícímu kusu hadru v nádrži. Ehm, ne ře by to bylo k něčemu :)

Takže -  pět hvězdiček a je to KULTOVNÍ!!!!



Režisér - Damián Szifron 



2 komentáře:

  1. Popsali jste to s mámou tak perfektně, že jsem si skoro připadala, jako bych tam byla!

    OdpovědětVymazat