neděle 19. října 2014

Boží Dar - Klínovec - Jáchymov a zpátky

Krááásnej, překrásnej je ten říjen 2014. Lístečky se barví na žluto, červeno, oranžovo, a tak je dobrý chodit na výlety a procházky do listnatých lesů.

Taky bylo 3 týdny do argentiny a já si zrovna koupil novej foťák. Nerozbitnej Nikon. Tak uvidíme.

Vyrazili jsme někdy těsně před sedmou, protože se mnou byla po Tatranském čaji s Markem těžká práce. Probral jsem se někde za Chomutovem. Byli jsme už trochu na kopečku a mlha zůstala v údolí. Takže modrá obloha a uhuuuuuu! Po spánku ani památky.


Probuzení v Kruškách.

Po cestě nás uvítaly pro Krušky typický větrný elektrárny a v tý zářivosti jim to slušelo.

Na devátou v Božím daru a jdem. Na Klínovec je to kousíček a jen hodně zlehka do kopečka. Na celý obloze ani mráček a příjemných 12°C.

Nahoře na Klínovci nás přivítá roztomilá rozhledna a už méně roztomilá vysílací věž. Kolem rozhledny stojí oprejskaný baráky, který by si zasloužili učesat. Ani naděje na otevřenou hospodu.


Výhled cestou na Klínovec.

Dole v rozhledně je nepochopitelný turniket jak kdyby se tam někdo kvůli 25Kč chtěl rozkrájet. Výhled z rozhledny je ale překrásnej. Vidíme Božidarský Špičák, Fichtelberg a celé Čechy utopené v mlze. Je to bájo!


Voprásky z Klínovce :/


Pak absolvujeme klídkový klesání do Jáchymova, jen sem tam nějakej šutřík pěkne klouzne. Les si voní jehličnatě a sojky na sebe nestydatě vřískaj. Přízemní pavučinky jsou pokrytý rosou a házej duhu.


Správná voňavá lesní atmoška.

Zmoklá pavučinka. Bejt tím pavoukem, to bych se teda rozhžhavil do běla.
S Jájou to berem  jako foťáčkově zkoumací výlet, a tak se co chvíli zastavujem a dokumentujem.


Barevno kolem Jáchymova.


Jáchymov se nezapře panelákem, ale dá se tam najít i pár hezkých staveb. Nějak netrefíme modrou a jsme odkázáni k plahočení se městem nahoru k radnici. To je dost úmorný a je příííšernej pařák. Opět nula hospod široko daleko. Jen chcíplej pes a tu a tam vybydlenej dům.

Když teda nenajdeme hospodu, namíříme to zpátky, tentokrát po žlutý. Ta nás vyžene dvakrát dokopce a dvakrát zkopce a pořádně nám zatopí. Konečně nějaký rozhejbání!

V božím daru vezmu zavďek květákovou polívkou a prejtem. Frčíme domů na vínko!


"Už si na mě šmákli."

Super podzim!









4 komentáře:

  1. Jsem rád, že nejsem spolupachatelem situace, která by vedla ještě k horšímu ránu. Inu uvažte, co by sem asi tak chudák Tom napsal, kdyby toho čaje bylo více? Takže se podařilo nakombinovat přátelské posezení a též vstávání druhý den ráno. Zatímco se Tom kochal barvičkama, když jeho žena, evidentně, šoférovala, já se kochal tím samým, ovšem za oknem kanceláře...Marek

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkně sepsany, vic takovych dni by to chtělo:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vejlet to musel bejt nádhernej! Teď už trochu spisovně, paní Pečená! Voprejskaný (to taky není zrovna spisovně) baráky pod Klínovcem nic moc, ale zato ty další fotky - voňavá lesní atmoška, zmoklá pavučinka a ty barvičky, to je skoro kýč! Ale já vím, že to tak skutečně vypadá.

    OdpovědětVymazat