sobota 30. července 2016

Červenec - ohňostroj, další hledání práce a Kuba

Na Canada Day (1. července) si nad jezerem užijeme obrovský ohňostroj! Právě fakt, že je to nad jezerem způsobil odrážení se ve vodě, a tak to byl ohňostroj dvojitej (možná dokonce trojitej podle počtu těch pivíček, který jsem tam v mezičase řachnul v Amsterdam brewery na zahrádce spolu s Jess, Megan, Davidem a dalšíma kámíkama z meetupu). Na Canada Day se slaví 1. červenec 1867, kdy se pod Zákonem o Britské Severní Americe sjednotila Provincie Kanada s Novým Skotskem a Novým Brunšvikem.



Ohňostroje na Canada Day.

Jak už víte, na konci června mi skončila smlouva s CIBC, takže většinu času v červenci mám rozpůlenou mezi dvě aktivity, a sice hledání práce a čtení si o Kubě. Na Kubě jsme se totiž 9.8. potkali s Jájou a byl to náramně zamilovanej tejden. O tom tu taky pár článků bude.


Takže hledání práce...  Ke konci června jsem různě osciloval mezi náladou "jasně, práci zase rychle seženeš" a "hmm, když ti to ale předtím trvalo dva měsíce, jak dlouho to může trvat teď  o prázdninách? A co se těma dluhama?". Pod vlivem Landmarku si uvědomím, že mě tyhle myšlenky budou jen brzdit. Za pomoci Janet (mojí seminar leader) si dám závazek, že do necelého měsíce, tedy do 21.7. budu mít novou nabídku na práci v Torontu. Ve chvíli, kdy si tenhle závazek dávám, se to zdá jako nemožný a nadpřirozený. Když si ale dám slovo, odložím všechny stresy a strachy a začnu podnikat akci za akcí, prostě to zafunguje! 
A tak jsem nezastavitelně mluvil o svých dovednostech s kýmkoliv, kdo se naskytl, posílal miliony životopisů, volal headhunterům, kontaktoval lidi na Linkedin, každej den celej den... Odjížděl jsem na Kubu a ještě jsem neměl ani jednu pozvánku na pohovor. Můj závazek vypadal beznadějně. Slíbil jsem si teda, že na Kube budu alespoň co pár dní kontrolovat email a odepisovat případným zájemcům o moje resumé. V týdnu od příjezdu z Kuby (20.7) jsem si pak střihnul pohovor, šlo to v pohodičce s přitomnou HRkou  a manažerem a business analytikem přes videocall. Když mi pak HRka řekla, že se mi ozvou do pár dnů, řekl jsem jí o svým osobním závazku mít pracovní nabídku do 21.7. a jestli by mi teda mohla dát vědět ráno, abych kdyžtak měl alespoň den na to nacpat se do Starbucks. 
A voilá, 21.7. v 9:00 jsem dostal pracovní nabídku na business analýzu pro ontarijské ministerstvo dopravy! Woohooo! Moje slovo funguje! Tralalalala!!!!


3 komentáře:

  1. Úžasné, gratuluju! A těším se na vyprávění o Kubě.
    Mimochodem thumbs up for the Bloglovin ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasné, gratuluju! A těším se na vyprávění o Kubě.
    Mimochodem thumbs up for the Bloglovin ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Hehe dík. Asi v tom sehrál taky značnou roli můj kamarád štěstí :))

    OdpovědětVymazat