pondělí 4. dubna 2016

První Torontská pětka - Achilles St Patrick's run

A abychom s Jájou moc nezaháleli, přihlásil jsem nás na dobročinný běh (pouhých 5km) na podporu hendikepovaných sportovců jménem Achilles St Patrick's Run 5k.



Dopoledne se shromáždíme před Steam Whistle Brewery (pivovar hned za mým domem) spolu s dalšími cca 2000 běžci a chodci. Tenhle běh je totiž, vzhledem k jeho dobročinné povaze, také walk friendly. Bylo to 13.2. tedy poslední víkend před irským svátkem Svatého Patrika. Tenhle svátek s sebou nese zelenou barvu a trojlístky, a tak je většina sportovců oblečena zeleně nebo mají alespoň na tváři trojlístek nakreslenej.

Na obrázku běžecká Jája i irsky motivovaní Toronťané.


Pofukuje vítr, je zataženo a pár stupňů nad nulou. To tuším, že mi asi v krátkým rukávu bude trochu zima. S větrem jsem nepočítal.

Běhu se účastní taky samotní hendikepovaní sportovci - chlápci s ochrnutýma nohama, co to poběží na rukama poháněných "kolech". Jejich síla a nadšení mi připomenou, že psychika se dokáže postavit lecjakýmu osudu.

Běh samotný vede od Steam Whistle kolem CN Tower, přes most na Spadina Av., následně přes Clarence sq. do Wellington st. na rozhraní s Yonge st. a zpátky. Když doběhnem do Wellington st. opře se do nás silnej protivítr a pořádně mi zmrazí ruce. S každým poryvem si ale řeknu "woohooo, jako na Islandu!" a běží se mi neomezeně a lehce. Přede mnou běží starší chlápek s tričkem vodiče Achilles, tak mě napadne, že bych s nima taky mohl dobrovolničit, až se to trochu usadí v práci.

Oba si s Jájou dáme osobáčky pod 25min. Poté si chvíli vydechnem, dostaneme medaile ve formě otvíráků a vystojíme si frontu na chili a pivko. Nakonec se usadíme se ve Steam Whistle hale, kde hraje správá irská kapela (je to St. Patrick's party) a všichni kypí báječnou poběhovou náladou. Tam se mi tuze líbí!


Šťastní doběhlíci.
Veskrze irská atmosféra











A pivko bohužel jenom do dvojky, ale bezva hořký!




5 komentářů:

  1. no tys to dal za 22 minut, paradni cas a paradni prvni zavod v sezone :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo. a od tý doby jsem skoro nevyběhnul! Zato ty nějak trénuješ?

    OdpovědětVymazat
  3. no musim, protoze zavod se blizi :( uz ani ne za mesic...

    OdpovědětVymazat
  4. Dík za poklonu :-) jak jarní běhy u tebe?

    OdpovědětVymazat