středa 26. dubna 2017

Full moon nad ostrovama

Jedu sobotní neděli měla přijet Hoda z Oakville... ale zasekla se tam s jakýmasi rodinnejma trablema. Tak jsme vyrazili na Torontský ostrovy. Na ten večer byl hlášenej extra výraznej úplněk protože byl Měsíc neblíže Zemi či co.

Inu, dorazili jsme tam ještě před západem slunce, zasedli na lavičku, potají otevřeli pivko a vínko a čučeli na postupně oranžovějící oblohu. Torontu to tak náramně zaslušelo!

Pak jsme se šli projít, abychom někde zahlédli tu jasnou záři. A pak najednou KUK, a už nám zářil na cestu. Jasnej jak sluníčko, že jsem málem známěsíčněl. Když se v jednu chvíli objevil vedle pouliční lampy, normálně jí přesvítil!


Když měsíc přesvítí lampu

A co teprve když jsme se dostali na jižní stranu ostrovů, tam se totiž měsíček vznášelnad vodou a házel do ní ohromující odrazy! To byla magická krása!

Když se měsíc za jasného úplňku odráží od hladiny Lake Ontario.


I s videjkem :)



Jak jsme na něj tak večně čučeli, ujel nám trajekt. Zakotvili na zahrádce jediný kavárny, která už ale dvě hodiny předtím zavřela. Zbyla na nás ale krásně světlomety osvícená zahrádka zasypaná podzimním listím (byla polovina listopadu). Jak tam to světlo rozzařovalo to suché listí, byl tam nějakej genuis. Asi loci.


Není podzimní noční zahrádka krásná?

Žádné komentáře:

Okomentovat