úterý 13. srpna 2013

Dovolenkovej výlet do Dolomit

Vydali jsme se toho času (červenec 2013) do oblastí věčně šedobíle zářících vrcholků, italsých Dolomit. Ubytování jsme po delším průzkumu zasadili do městečka Canazei, protože vypadalo, že bude tak nějak uprostřed všech okolních velikánů. Zůstali jsme v hotelu/penzionu Garni Eden, který se sám prohlašuje za Bed and Breakfast. Přání centrální pozice mezi vrcholky se nám tedy plní a máme to příjemně v dojezdové vdálenosti do Sella, Rosengarten, nebo Langkofel Gruppo.

Vyrazili jsme v úterý po práci. Ta práce byla teda poněkud dřívěji ukončená, jelikož jsme vyjížděli na pátou. Bylo nám jasné, že nás z Prahy čeká více než sedmi-hodinová cesta. Tereza (gpska) nás nasměrovala přes Plzeň, Mnichov, Norimberg a Bolzano. Očekávaný čas příjezdu se v průběhu cesty natahoval z 23:00 dál a dál. Nakonec jsme na místo dorazili v půl jedné, ouuu. Paní domu na nás čekala a přivítala nás s lehce ospalýma očima. Garni eden je hezky zrekonstruovaný dům v centru Canazei a za 31eur na osobu/noc dostanete malé dvoulůžko s vlastní koupelnou a oukej snídaní.


Výhled z okna v Garni Eden!


Hlavní plánovanou náplní našeho výletu bylo lezení po via Ferrata, čili zajištěných trasách na skalách a vrcholcích Dolomit.. Zkušenost s tímto druhem horolezení jsme měli pramalou, založenou na jedné Ferratě, kerou jsme na kontě měli z minula. Takže žádný strachy, Ferraty jsou fajn i pro začátečníky :). Žena koupila mapu okolí, a tak jsme ještě v noci vybrali trasu, kterou si střihneme první den. Jmenovala se Finanzieri Klettersteig. Pokud vám připadá kombinaci italštiny a němšiny podivná,  vězte, že v tomhle regionu je to zcela normální :)

Výhled z druhýho okna, yay!


5 komentářů: